2013. március 8., péntek

Zabpelyhes keksz


Van itthon vagy két kg zabpehely, és nagyon nem akar fogyni. Én sem eszem szívesen csak tejjel, már joghurttal is unalmas, pláne, hogy kevesebb tejterméket igyekszem enni...azt találtam ki, hogy talán sütibe csempészve hamarabb elfogyna, és igazam volt :)




Mi kell hozzá?


• 1/2 csésze puha vaj
• 125 gramm barna cukor (itthon csak sima van)
• 1 nagy tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 95 g finomliszt
• ½ teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• ¼ teáskanál só
• 120 g zabpehely
• 120 g mazsola – ( nem feltétlen)


A tojást a vajjal, a barna cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró. Ha megvagyunk, akkor egy sűrű masszát kell kapnunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmérőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése